De belastingvoordelen van financial lease

De belastingvoordelen van financial lease

De belastingvoordelen van financial lease 

Kies je voor financial lease, dan profiteer je van de vele voordelen die hieraan verbonden zijn. Eén van die voordelen is het feit dat je bij de belasting een stuk goedkoper uit bent. Dat heeft met verschillende dingen te maken. Denk bijvoorbeeld aan de afschrijving van je lease auto, de investeringsaftrek, de rente aftrek en ook nog eens BTW terugvragen! Een heleboel voordelen in één dus. We vertellen je precies hoe het werkt. 

Afschrijving van je lease auto 

Lease je zakelijk, dan is de auto een bedrijfsmiddel. Dan gaat er bij jou als ondernemer waarschijnlijk al meteen een lampje branden, want bedrijfsmiddelen en dus ook je lease auto zijn natuurlijk fiscaal aftrekbaar. Om de kosten van je financial lease af te trekken verdeel je deze over de jaren dat je de auto gebruikt. Je mag dan, van de belastingdienst, maximaal 20% van de aanschafwaarde per jaar aftrekken. Omdat je deze afschrijving van je winst aftrekt betaal je daar vervolgens minder belasting over. 

Investeringsaftrek 

Als ondernemer kun je in bepaalde gevallen gebruik maken van de zogeheten investeringsaftrek wanneer je een financial lease auto kiest. Dit kan binnen verschillende regelingen. Denk aan de kleinschaligheids (KIA), milieu- (MIA) en energie-investeringsaftrek (EIA). Met name de kleinschaligheidsaftrek (KIA) is erg interessant, zeker voor ZZP’ers en MKB’ers. 

Renteaftrek 

 Ook de rente die je betaalt over je leasebedrag mag je van je bedrijfswinst aftrekken. Dit doe je jaarlijks. Wel is het belangrijk dat je dit goed uitrekent. Bij financial lease is het maandbedrag dat je betaalt vast, maar het aandeel aflossing en het aandeel rente wisselt per maand. Met een amortisatieschema kun je precies uitrekenen hoeveel rente je betaalt en ook van dit belastingvoordeel profiteren. 

Financial lease en BTW terugvragen 

De leverancier van jouw nieuwe financial lease auto brengt BTW bij je in rekening. Deze BTW kun je terugvorderen bij de kwartaalaangifte over de periode waarin je de auto hebt aangeschaft. Het maandbedrag dat je hierna telkens betaalt bevat geen BTW meer, dus daar kun je niets op terugvorderen. 

Andere voordelen van financial lease 

Zoals we al even aanstipten in de introductie zijn er nog veel meer voordelen verbonden aan financial lease. Zo is de auto bijvoorbeeld meteen jouw eigendom! Ook heb je controle over je leasecontract met een vast bedrag per maand en een zelf te kiezen looptijd. Voor veel ondernemers is het bovendien erg fijn dat je met financial lease niet inlevert op je liquiditeit. Je hoeft namelijk geen gebruik te maken van je eigen financiële middelen, waardoor je dus je liquiditeit behoudt. 

We helpen je graag! 

Heb je de auto gevonden die je graag wilt rijden en zoek je naar de beste financieringsmogelijkheid? We helpen je maar al te graag aan een financial lease oplossing die perfect bij je past. Binnen 24 uur ontvang je van ons een offerte. Zo kun je binnen de kortste keren de weg op in je nieuwe financial lease auto. Neem gerust contact met ons op, dan vertellen we je alles over de mogelijkheden. En vergeet niet ook ons leaseauto aanbod te bekijken!

Aanbevolen artikelen
Tips voor het uitzoeken van een financial lease auto

maandag 22 september 2022

Tips voor het uitzoeken van een financial lease auto

Je weet het zeker; je wilt graag een leaseauto uitzoeken. Een geweldige keuze als je het ons vraagt, maar hoe kies je het automerk dat het beste bij jouw situatie past? Bij CarLease Nederland weten we dat een financial lease auto uitkiezen niet altijd even eenvoudig is. Daarom delen we verschillende tips die jou helpen met het kiezen van een nieuwe bedrijfsauto! 

Tips voor een passende lease auto 

Voordat we erin duiken, adviseren we je eerst om te kijken welke leasevorm het beste bij je past. Op basis van jouw situatie kun je de vorm kiezen die aan jouw wensen voldoet. Wil je zakelijk leasen? Dan is financial lease of operational lease zeer geschikt. Wil je liever niet via je werkgever of eigen bedrijf leasen? Kies dan voor private lease. Wil je financial leasen? Lees dan onderstaande tips snel door: 

Tip 1: Bepaal je contractduur 

Bij CarLease Nederland begrijpen we dat je het liefst maandelijks zo min mogelijk betaald. De looptijd van je contract heeft invloed op het bedrag dat je maandelijks moet betalen. Kies je voor een langere looptijd? Dan zal het maandbedrag goedkoper uitvallen. CarLease Nederland biedt leasecontracten aan vanaf 12 maanden tot maximaal 72 maanden. Bovendien is ook de leeftijd van de lease auto van belang. Een auto mag niet ouder dan 10 jaar zijn om een leasecontract af te kunnen sluiten. Is de auto 7 jaar oud? Dan kun je nog maar drie jaar leasen. 

Tip 2: Kies voor een duurzame bedrijfswagen 

Graag besparen op je lease auto? Kies dan een hybride of elektrische auto! Dit levert namelijk nog meer voordelen op. Zo profiteer je tot en met 2025 van een lagere bijtelling én draag je jouw steentje bij aan een beter milieu. Bovendien betaal je geen hoge brandstofkosten en bespaar je op onderhoudskosten. Wist je namelijk dat een elektrische auto veel minder onderhoud nodig heeft dan een brandstofauto? Zo kun je zorgeloos kilometers maken voor je werk! 

Tip 3: Selecteer het automerk dat aan jouw wensen voldoet 

Ben je op zoek naar een familieauto met veel ruimte of wil je graag een stoere, sportieve sportwagen? Zet al jouw wensen op een rijtje en bekijk welk automerk hieraan voldoet. Bij CarLease Nederland bieden we een ruim aanbod automerken aan. Op die manier vind je precies het merk en model dat het beste bij jouw situatie past. 

Tip 4: Twijfel je? Vraag om advies! 

Vind je het nog steeds lastig om een keuze te maken? Geen zorgen, we helpen je graag verder. De experts van CarLease Nederland weten hoe belangrijk het is om een geschikte bedrijfswagen te kiezen. Daarom verdiepen we ons graag in jouw situatie en stellen we een passend advies op. 

We helpen je graag verder! 

Heb je nog aanvullende vragen over lease auto’s of wens je één van onze specialisten te spreken? Neem dan contact met ons op. We zijn iedere werkdag (maandag tot en met vrijdag) bereikbaar via de telefoon en per mail. We staan altijd klaar om je verder te helpen!

Lees meer
Voordelig leasen

donderdag 22 juni 2022

Voordelig leasen

Ben je voor jouw onderneming op zoek naar een goedkope financial lease bedrijfswagen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Een financial lease bedrijfswagen van CarLease Nederland kan verrassend voordelig zijn. Bij ons heb je de keuze uit verschillende nieuwe en occasion financial lease personenauto’s en bedrijfswagens. Perfect afgesteld op jouw wensen en budget. Ben je benieuwd naar het scherp geprijsde financial lease aanbod van CarLease Nederland? Lees dan snel verder! Wij vertellen je namelijk graag meer over onze voordelige financial lease opties.

Modellen

Benieuwd naar onze voordeligste financial lease bedrijfswagens? Voor een bedrag rond 200-300 per maand heb je bij CarLease Nederland al ruim de keuze uit verschillende personenauto’s en bedrijfswagens. Kies bijvoorbeeld voor een Mercedes A klasse! Deze wagen ademt zakelijk rijden en is uitgerust met diverse technologische specificaties.

Hoe hoger het budget, des te ruimer het aanbod! Dat klinkt logisch en dat is het ook. Een personenauto of bedrijfswagen leasen van rond de 400-500 euro per maand geeft al veel meer opties! Zo heb je de keuze uit recentere modellen, bijvoorbeeld een BMW 3 serie! Recente modellen zijn vaak voordeliger qua onderhoudskosten en brandstofverbruik. Ideaal voor ondernemers die vaak lange afstanden moet rijden. Tevens zijn de recentere modellen vaak voorzien van de modernste technologieën.

Zakelijk leasen

Wil je als ondernemer maandelijks niet teveel geld uitgeven? Of ben je op zoek naar een zakelijke lease met een scherpe rente? Kies dan nu voor een zakelijke lease persoons- of bedrijfswagen bij CarLease Nederland en betaal maandelijks een laag en vast bedrag. Betaal je liever een nog lager maandbedrag? Bij CarLease Nederland kun je het maandbedrag verlagen door een aanbetaling te doen of door te kiezen voor een slottermijn. Wanneer je hiervoor kiest betaal je tijdens de looptijd van je leasecontract geen aflossing, alleen rente. Zo houd je als ondernemer je maandelijkse kosten laag!

Geniet van de vele voordelen die zakelijk leasen te bieden heeft. Zo heb je bij CarLease Nederland altijd keuze uit de nieuwste modellen. Het allergrootste voordeel? Je hoeft bij de aankoop van een nieuwe auto niet in één keer het hele bedrag op tafel te leggen! Zo creëer je financiële ruimte voor je bedrijf om door te groeien.

Heb je vragen? Neem gerust contact op!

Meer weten over de voordeligste lease persoons- of bedrijfswagens? Of ontvang je graag advies over zakelijk leasen? Neem gerust contact met ons op! Wij staan voor je klaar en helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen. Wij zijn gemakkelijk te bereiken via de telefoon of stuur ons een e-mail. Kijk gerust eens rond op onze website voor meer informatie!


Lees meer
Verschil tussen een BTW en marge auto?

donderdag 22 juni 2022

Verschil tussen een BTW en marge auto?

Ben je op zoek naar een nieuwe of tweedehands financial lease bedrijfsauto? Grote kans dat je tijdens je zoektocht de termen ‘’BTW auto’’ of ‘’Marge auto’’ voorbij ziet komen! Maar wat betekenen deze autotermen eigenlijk? Voor ondernemers kan het relevant zijn om het verschil tussen de BTW en marge auto te kennen en begrijpen. De één kan namelijk zakelijk veel voordeliger zijn in vergelijking met de ander. Ben je benieuwd wat de beste keuze is voor jouw onderneming? Lees dan snel verder!

Wat is een BTW auto?

Wat betekent een BTW auto voor jouw onderneming? Een BTW auto is een wagen die altijd zakelijk bereden is. In Nederland betaalt iedereen bij de aanschaf van een nieuwe personenauto of bedrijfswagen een bepaald percentage BTW. Als ondernemer kun je deze BTW verrekenen of terugvorderen. Bij inruil van je auto wordt de BTW verrekend over de waarde. Daarnaast kan de auto tweedehands verkocht worden. De BTW is dan nog zichtbaar in de administratie. Een ondernemer die de auto overkoopt, kan dus de BTW terugvorderen. Bij inruil wordt de BTW verrekend over de waarde. Wil je graag je de BTW van je nieuwe bedrijfsauto verrekenen en dus rekenen met de koopprijs exclusief BTW? Kies dan voor een BTW auto!

Wat is een marge auto?

Een particulier moet bij aankoop van een nieuwe auto altijd de BTW afdragen. Zodra de BTW door de particulier is afgedragen, verandert de auto in een marge auto. De auto kan nu niet meer worden omgezet in een BTW auto. Wanneer een ondernemer deze auto overkoopt, kan er geen BTW meer in rekening worden gebracht. Dit betekent dat een ondernemer de BTW niet meer kan terugvorderen.
Een marge auto kan een interessante optie zijn voor ondernemers die BTW vrij zijn of die het voorschieten van de BTW een struikelblok vinden. Bij een marge auto is de BTW al afgedragen, waardoor de ondernemer alleen de gehele aanschaf waarde van de wagen hoeft te financieren.

Ruim aanbod bij CarLease Nederland

Nieuwsgierig naar ons gehele financial lease aanbod? Vind jouw perfecte financial lease bedrijfswagen bij CarLease Nederland! Neem snel een kijkje op onze site en ontdek het ruime aanbod aan personenauto’s en bedrijfswagens. Bij CarLease Nederland kies je eenvoudig uit verschillende nieuwe en occasion financial lease modellen. Zo vind je een bedrijfswagen die perfect past bij jouw onderneming! Bepaal zelf de hoogte van je financial lease en vind jouw droomauto op CarLease Nederland!

Heb je vragen? Neem gerust contact op!

Heb je vragen over het verschil tussen een BTW en marge auto? Of ontvang je graag advies over welke soort auto het voordeligst is voor jouw onderneming? Neem dan snel contact met ons op! Wij staan voor je klaar en helpen je graag met het beantwoorden van al je vragen. Wij zijn gemakkelijk te bereiken via de telefoon of stuur ons een e-mail. Kijk gerust eens rond op onze website voor meer informatie! 

Lees meer
 CarLease Nederland   | Algemene voorwaarden | Cookies | Privacy