Financial lease

Bij CarLease Nederland kun je voor de beste prijs een goede auto leasen. Je kunt bij ons kiezen uit diverse lease contracten en auto's. Met een financial lease komen een hoop voordelen. We geven hieronder meer informatie over het afsluiten van een financial lease contract bij CarLease Nederland.

Wat is financial lease?

Financial lease is een zakelijke leasevorm waarbij de onderneming een auto of bedrijfswagen aanschaft. Jouw voertuig wordt door de financieringsmaatschappij gefinancierd en je betaald voor deze dienst elke maand een vast bedrag. Hierdoor hoef je geen eigen middelen aan te spreken voor deze investering.

Hoe werkt financial lease?

CarLease Nederland zorgt samen met jou voor de gewenste financiering van je auto. De hoogte van de maandtermijn is afhankelijk van verschillende factoren zoals:

 • De aanschafwaarde van de auto;
 • De looptijd van de financiering;
 • Eventuele aanbetaling en slottermijn.

Na een akkoord van jou en de bank wordt het leasecontract opgesteld en ondertekend. Hierna wordt de auto op jouw naam gezet en kun je genieten van jouw auto!

Waarom kiezen voor financial lease

Bij deze financieringsvorm ben je als ondernemer vanaf het eerste moment volledig economisch eigenaar van de auto. Hierdoor kom je in aanmerking voor fiscale voordelen, zoals het terugvorderen van de BTW en je mag gebruikmaken van de investeringsaftrek. Je accountant legt je precies uit welke voordelen voor jou van toepassing zijn.

Een lease auto beidt extra voordelen dan het kopen van een auto. Het visitekaartje van jouw onderneming is de auto waarin je aankomt. Voor de meeste ondernemers is een financial lease een interessante keuze. Vooral voor startende ondernemers die niet direct een grote investering willen doen in hun vervoer. Voor werknemers die veel klantbezoeken hebben, is een financial lease ook de beste keuze. Andere voorbeelden voor het afsluiten van een financial lease zijn:

 • Je bent direct economisch eigenaar; na je leasecontract ook juridisch eigenaar;
 • Vast maandelijks bedrag aan rente en aflossing;
 • De mogelijkheid om BTW terug te vorderen bij de belastingdienst;
 • Fiscale voordelen (denk aan investeringsaftrek)
 • Liquiditeit behouden;
 • Voor startende ondernemers kun je leasen zonder jaarcijfers vooraf te delen;
 • Je bepaalt zelf de looptijd van het leasecontract en een eventuele slottermijn;
 • Je kunt een onbeperkt aantal kilometers rijden.

Voorwaarden financial lease

Voor het afsluiten van een financial lease contract dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen. Startende ondernemers krijgen over het algemeen altijd soepele voorwaarden zoals het leasen zonder vooraf jaarcijfers te delen. Verder zijn er nog een aantal andere voorwaarden waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een financial lease.

Een financial lease geldt voor ondernemers
Een financial lease kun je alleen afsluiten als je ingeschreven staat in het handelsregister. Zo lang je als onderneming nog niet bestaat, kun je nog geen financial lease afsluiten. Het is helaas niet mogelijk om advies te krijgen als particulier. Houd hier dus rekening mee!

Wat is jouw financiële situatie?
Net zoals bij andere leasecontracten, is het belangrijk om te kijken naar jouw huidige, financiële situatie. Verschillende banken toetsen jouw aanvraag en kijken allemaal op hun eigen manier naar jouw financiële situatie. Denk aan BKR registraties of EDR. Na het ontvangen van de goedkeuring kunnen we verder met het opstellen van het contract. 

Geen jaarcijfers nodig
Wanneer je een financial lease afsluit heb je als startende ondernemer geen jaarcijfers nodig. Dit betekent dat je niet minimaal één jaar aan omzetcijfers moet delen voor het afsluiten van een financiering. Dit is voor een starter erg gunstig.

Financial lease aanvragen

Wil jij een financial lease contract afsluiten? Dit kun je bij CarLease Nederland snel en eenvoudig doen. Je kiest zelf, uit ons aanbod, een auto uit en wij berekenen het leasebedrag voor je uit. Je vult alle gegevens in en stuurt ons een vrijblijvende offerte op. Wil je een specifiek merk of model? Dan kun je dit ook bij ons aanvragen. Wij zoeken voor je uit of het mogelijk is om ook deze auto te leasen. Oh, en vergeet ook niet om een lease auto verzekering aan te schaffen. Dit zit namelijk niet inbegrepen bij het contract. 

Financial lease aanbod bekijken
Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar  .

De voordelen van een zakelijke financiering voor jouw auto is dat je alleen de investeringswaarde van het voertuig financiert. Zo behoudt je liquiditeit om te blijven ondernemen. Daarnaast kun je profiteren van diverse fiscale voordelen, zoals rente- en investeringsaftrek en terugvordering van de BTW over de aanschafprijs, omdat je direct economisch eigenaar van de auto bent.

Ja, ook een elektrische auto kun je leasen door middel van financial lease. Je kunt een auto middels financial lease leasen in elke gewenste brandstof.

Enkele nadelen bij financial lease zijn dat uitgaven van bijvoorbeeld de verzekering, wegenbelasting en onderhoud niet inbegrepen in het maandelijkse leasebedrag. Daarentegen kun je wel zelf je keuze maken voor de meest voordelige verzekering voor jouw auto en waar je auto in onderhoud is.

Ja, als zzp’er kun je ook een financial lease aanvragen en kun je gebruik maken van de fiscale voordelen van financial lease.

Ja, een occasion kun je zakelijk leasen. Voor een financial lease maakt het geen verschil of de auto nieuw of tweedehands is. Wel zal de bank bij de beoordeling rekening houden met de leeftijd van de auto. Zo mag een occasion niet ouder dan 12 jaar zijn als de financial lease is afgerond. 

Voor de aanvraag van een financial lease heb je vaak niet meer nodig dan een aantal gegevens van jou en je onderneming. Waaronder bedrijfsnaam, KVK nummer, adresgegevens, oprichtingsdatum onderneming. In de meeste gevallen zijn geen aanvullende stukken zoals jaarcijfers nodig. 

Nee, financial lease hoeft niet duur te zijn. Met financial lease investeer je niet in 1 keer een groot bedrag voor het kopen van een auto. Hierdoor heb je blijvend ruimte om te ondernemen. Doordat je iedere maand een vast leasebedrag betaalt, weet je precies waar je aan toe bent.

Ja, financial lease is voor ondernemers vaak voordeliger dan andere leasevormen. Bij operational lease loopt de leasemaatschappij meer risico en hierdoor betaal je een hoger maandbedrag, terwijl de auto van de leasemaatschappij blijft.

Ja, financial lease kan afbetaald worden. Je kunt altijd het openstaande financieringsbedrag inlossen waardoor de overeenkomst beëindigd wordt. 

 CarLease Nederland   | Algemene voorwaarden | Cookies | Privacy