Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar  .

Jazeker, ook wanneer een auto niet in onze database staat kun je deze auto bij ons leasen. CarLease Nederland werkt namelijk met autobedrijven door heel Nederland. Je kunt ons bellen via 0180-201816 of stuur ons een mail naar info@carleasenederland.nl. Wij maken graag gratis een vrijblijvende offerte voor je.

Ja, je kunt een auto leasen zonder aanbetaling. Hier zijn mogelijkheden voor welke afhankelijk zijn van jouw persoonlijke situatie. CarLease Nederland verteld je hierover graag meer. Neem contact met ons op via 0180-201816 of stuur een e-mail naar info@carleasenederland.nl.

Ja, de maandelijkse termijnen en termijnbedragen van jouw financial lease staan vast. Dit vastgestelde bedrag is dan ook het minimale wat je moet betalen. Bij een goede maand kun je er wel voor kiezen om een hoger bedrag af te lossen.

Ja, als startende ondernemer kun je een financial lease aanvragen. De auto moet wel in verhouding staan tot de bedrijfsvoering. De financieringsmaatschappij kan om een aanbetaling vragen, naast de BTW. Op de pagina financial lease als startende ondernemer lees je hier meer over. 

Financial lease is een financieringsvorm waarbij je als ondernemer vanaf het eerste moment volledig economisch eigenaar bent. Hierdoor kom je in aanmerking voor fiscale voordelen, zoals het terugvorderen van de BTW en mag je gebruik maken van de investeringsaftrek. Meer informatie hierover lees je op onze wat is financial lease pagina. 

Nee, het is niet mogelijk om als particulier gebruik te maken van financial lease. Financial lease is alleen bedoeld voor de zakelijke markt. Als particulier kun je wel kiezen voor private lease bijvoorbeeld.

Ja, het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting zijn niet bij het financial leasebedrag inbegrepen en dien je dus nog zelf te regelen en te betalen.

Nee, je kunt de btw niet over het maandelijkse leasebedrag terugvorderen. Bij de aanschaf van je auto heb je de btw namelijk al volledig teruggevorderd. Het maandelijkse leasebedrag is daarom ook btw-vrij en niet terug te vorderen.

Een marge auto is eerder gekocht door een particulier, waardoor de BTW al is afgedragen. Bij een BTW-auto is dit niet het geval. Een marge auto kan daarom interessant zijn als ondernemer, mocht het een struikelblok zijn om de BTW voor te schieten. Met een marge auto is de BTW al afgedragen waardoor je de gehele aanschafwaarde van de auto kan financieren. Meer informatie hierover lees je op de verschil tussen een marge- en BTW-auto pagina. 

Nee, bij financial lease hoef je de BTW niet zelf te betalen. De auto direct gefactureerd aan de onderneming, waardoor je de BTW kunt terugvorderen bij je belastingaangifte. Je schiet het dus alleen voor.

Als je stopt met je onderneming moet de auto ingelost worden. Wil een ander bedrijf de auto overnemen? Dan dien je hier goedkeuring voor te krijgen. Neem in dit geval dan ook altijd even contact met ons op.
 CarLease Nederland   | Algemene voorwaarden | Cookies | Privacy